• În jumătatea de est a ţării și la munte vor fi în continuare perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade Celsius pe litoral și 31 de grade în Oltenia.
  • În București, vremea se va încălzi uşor, dar va fi în general instabilă.

Vremea în țară

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a teritoriului. În jumătatea de est a ţării și la munte vor fi în continuare perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată: averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă, local, de 25…30 l/mp și pe spații mici 40…50 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…80 l/mp. În restul țării cerul va fi varibil, iar înnorări, averse și descărcări electrice vor fi pe suprafețe mici; vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade Celsius pe litoral și 31 de grade în Oltenia, iar cele minime între 9 și 17 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Vremea în București

Vremea se va încălzi uşor, dar va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în medie, se vor înregistra cantități de apă, în intervale scurte de timp de 10…15 l/mp, iar prin acumulare posibil de peste 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade Celsius, iar cea minimă de 14…15 grade.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT