• Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade
  • Meteorologii anunță ploi, iar în zona montană și submontană vor predomina ninsorile
  • În București, vremea se va menține închisă și temporar va ploua

Cum va fi vremea în țară

Vremea va fi în continuare închisă și rece pentru această dată în majoritatea regiunilor. Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării; în est, sud-est și local în centru se vor înregistra cantități de peste 15…20 l/mp, iar în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și în jumătatea de nord a Moldovei de peste 25…30 l/mp, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii anunță ploi, iar în zona montană și submontană, precum și în Transilvania, Maramureș și în vestul, nordul și centrul Moldovei vor predomina ninsorile.

Îndeosebi în sudul și estul Transilvaniei și în zona subcarpatică a Moldovei stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. La munte va ninge, abundent în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde mai ales pe parcursul zilei și spre seară, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m, conform prognozei meteo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Intensificări locale și temporare ale vântului de până la 55…65 km/h vor fi, cu precădere în prima parte a intervalului, și în Banat, Crișana, Transilvania, Moldova, sud-vestul Olteniei și estul Munteniei, dar pe arii mai restrânse și la viteze mai mici și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade, conform ANM.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va menține închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea, conform ANM.

Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.