• Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și noaptea în vest și sud-vest, unde local vor fi averse ce vor avea şi caracter torențial.
  • În București, vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază.
  • La mare, temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 21 și 25 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în țară

Vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază, local în sudul și estul țării și izolat în rest, iar disconfortul termic va fi accentuat, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și noaptea în vest și sud-vest, unde local vor fi averse ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice și, posibil, vijelii şi grindină, transmit meteorologii.

Conform prognozei meteo, în restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și nord-est, iar local și temporar, îndeosebi ziua, vântul va avea unele intensificări la munte și în sud.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 36 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 11…12 grade Celsius în depresiuni şi 24…25 de grade Celsius în Deltă.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade Celsius, iar cea minimă de 18…20 de grade Celsius, conform meteorologilor.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiaza și noaptea în Carpații Occidentali și în vestul celor Meridionali, unde local vor fi averse ce vor avea şi caracter torențial, descărcări electrice și, posibil, vijelii şi grindină.

În restul masivelor, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse, cu o probabilitate mai mare în nordul Carpaților Orientali. Vântul va avea unele intensificări pe creste. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

Cum va fi vremea la mare

Vremea va fi călduroasă în orele amiezii, când și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și pe alocuri depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi predominant senin. Vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 21 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 27 de grade Celsius.