• Vreme instabilă în jumătatea de sud-est a țării, precum și în zonele montane și submontane.
  • Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara.
  • În Capitală se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice.

Vremea în țară

În jumătatea de sud-est a țării, precum și în zonele montane și submontane aferente vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea şi caracter torenţial, local descărcări electrice şi izolat căderi de grindină și intensificări ale vântului; cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În restul teritoriului, vremea va fi local călduroasă, iar cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când izolat vor fi posibile fenomene asociate instabilității atmosferice, cu precădere în zonele de deal şi de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade Celsius pe litoral şi 32…33 de grade Celsius în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 20 de grade Celsius.

Vremea în București

Vremea va fi în general instabilă şi relativ răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales pe parcursul zilei, și se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice, posibil mai frecvente după-amiaza, când și vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Cantitățile de apă vor fi însemnate, astfel încât mai ales prin cumulare se pot înregistra, în medie, 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15…16 grade Celsius, potrivit ANM.