• Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade Celsius în nordul Moldovei și 36 de grade Celsius, izolat, în sudul Munteniei.
  • Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade Celsius.
  • Temperatura apei mării va fi de 27… 28 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în țară

Vremea va deveni în general instabilă. În sud-vestul, vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp, anunță ANM.

Valorile termice vor scădea în regiunile vestice, nordice și centrale, dar în sud și în sud-est vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă, local caniculară după-amiaza, când și disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade Celsius în nordul Moldovei și 36 de grade Celsius, izolat, în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade Celsius, conform ANM.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade Celsius, iar cea minimă de 20…22 de grade Celsius, prognozează meteorologii.

Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, iar noaptea probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere. Vor fi posibile averse descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi instabilă. Mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi înnorări, averse ce vor avea mai ales caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantități de apă însemnate, potrivit ANM.

Valorile termice vor scădea ușor în masivele vestice și nordice și vor fi asemănătoare cu cele din intervalul precedent în restul zonei montane, transmit meteorologii ANM.

Cum va fi vremea la mare

Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificări după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 24 și 26 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi de 27… 28 de grade Celsius.