• Vremea va fi răcoroasă, exceptând sud-estul și sudul teritoriului, unde va fi apropiată de normal sub aspect termic.
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Dealurile de Vest și 26 de grade în Lunca Dunării.
  • În Capitală, vremea va fi normală sub aspect termic.

Vremea în țară

Vremea va fi răcoroasă, exceptând sud-estul și sudul teritoriului, unde va fi apropiată de normal sub aspect termic. Cerul se va înnora treptat începând din sud-vestul țării și, mai ales după-amiaza și noaptea, vor fi averse şi descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, la munte și local în celelalte regiuni. Îndeosebi în cursul nopții, în zona Carpaților Occidentali și pe alocuri în rest, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și, punctiform, 35…50 l/mp. Izolat se va semnala grindină.

În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, izolat și trecător, spre sfârșitul intervalului, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în jumătatea de est a țării, iar noaptea în sud-vest și, local și temporar, în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în Dealurile de Vest și 26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade Celsius. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea în București

Vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și noaptea, când se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice. Vântul va mai avea unele intensificări la începutul intervalului, cu rafale de cel mult 35…45 km/h, dar va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade Celsius, iar cea minimă de 10…12 grade Celsius, potrivit ANM.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII