• Se va răcori și în regiunile sudice şi estice.
  • În Capitală, cerul va avea înnorări și, mai ales ziua, vor fi averse, descărcări electrice.
  • În celelalte regiuni astfel de fenomeme se vor semnala pe arii restrânse.

Vremea în țară

Vremea va fi în general instabilă și se va răcori și în regiunile sudice şi estice. Astfel, la nivelul întregii ţări, temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade Celsius în depresiuni și 32 de grade Celsius în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, precum și la munte, unde vor fi averse şi descărcări electrice.

În celelalte regiuni astfel de fenomeme se vor semnala pe arii restrânse. Ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat vor fi vijelii și grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări în zona montană înaltă, în sud-vest, iar de scurtă durată şi în restul teritoriului, asociat averselor.

Vremea în București

Vremea va fi în general instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și, mai ales ziua, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 16…17 grade Celsius.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Vremea la munte

Vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza, vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și, izolat, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate. Vântul va avea intensificări la altitudini mari, iar de scurtă durată și în timpul averselor. Valorile termice vor continua să scadă ușor.

Vremea la mare

Vremea se va răcori și va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și, temporar, în special ziua, vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi de 24…26 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 19 și 21 de grade Celsius. Temperatura apei mării va avea valori de 21…23 grade Celsius, potrivit ANM.