Cum va fi vremea în prima zi de Paște: Temperaturile urcă până la 30 de grade Celsius

  • Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor
  • În cursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial
  • Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 30 de grade Celsius

Vremea în țară

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, dar și în general instabilă, potrivit ANM. Mai ales în cursul zilei, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină, în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte și izolat în rest.

În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei, cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade Celsius. Izolat, mai ales dimineața, îndeosebi în sud și sud-est se va semnala ceață, anunță meteorologii.

Vremea în București

Vremea se va menține deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade Celsius, iar cea minimă de 12…14 grade Celsius.