• Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul anterior, vor fi cuprinse, în general, între 24 și 33 de grade Celsius.
  • Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade Celsius.
  • Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

Cum va fi vremea în țară

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării şi se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp, transmit meteorologii.

Temperaturile maxime, în scădere față de intervalul anterior, vor fi cuprinse, în general, între 24 și 33 de grade Celsius, iar cele minime între 13 și 24 de grade Celsius. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață, arată prognoza meteo.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cum va fi vremea în București

Instabilitatea atmosferică se va accentua și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, anunță ANM.

Se pot înregistra cantităţi de apă însemnate. Temperatura maximă, mai scăzută faţă de ziua anterioară, se va situa în jurul a 32 de grade Celsius, însă disconfortul termic se va menţine ridicat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade Celsius, conform sursei citate.

Cum va fi vremea la munte

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp. Valorile termice vor fi în scădere în toate masivele.

Cum va fi vremea la mare

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a litoralului, dar va deveni în general instabilă. Disconfortul termic se va menține accentuat și pe arii extinse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza și noaptea, când trecător, vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a nopții, dar și de scurtă durată asociate averselor care pot lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 32 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 22 și 24 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 30 de grade Celsius.