• În prima parte a zilei, cerul va fi parţial noros în est, sud-est şi centru, unde pe alocuri va ploua
  • Cod galben valabil în Moldova, Dobrogea și Muntenia în intervalul 21 iunie ora 11:00 și 21 iunie, ora 22:00
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade Celsius pe litoral și 33 – 35 de grade Celsius în Câmpia de Vest

Vremea în România

Vremea se va menține în general instabilă, dar va deveni caldă în majoritatea zonelor, local călduroasă în jumătatea de vest a ţării, conform ANM. În prima parte a zilei, cerul va fi parţial noros în est, sud-est şi centru, unde pe alocuri va ploua. Începând din orele amiezii însă, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, iar local și în celelalte regiuni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade Celsius pe litoral și 33…35 de grade Celsius în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 11 și 21 de grade Celsius.

Codul galben și codul portocaliu emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) sunt în continuare valabile, conform hărții de mai jos, până la data de 21.06.2021 ora 23.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cod galben valabil între 21 iunie ora 11:00 și 21 iunie, ora 22:00

În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, anunță meteorologii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Vremea în București

Cerul va avea înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină, potrivit ANM. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi în medie de 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 16…18 grade Celsius.