• Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 23…25 de grade Celsius pe litoral și 37 de grade Celsius în Banat
  • Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse

Vremea în țară

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, caniculară în Banat și Crișana, anunță meteorologii. Disconfortul termic va fi în creștere în majoritatea zonelor, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități în vestul și sud-vestul țării și izolat în rest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse şi descărcări electrice local în zonele montane și în sud-estul țării și pe arii mai restrânse în rest. În cursul nopții, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată în Dobrogea și estul Moldovei, unde astfel de fenomene se vor semnala local, conform ANM.

Ploile vor avea și caracter torenţial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…25 de grade Celsius pe litoral și 37 de grade Celsius în Banat; minimele termice vor fi cuprinse între 11…13 grade Celsius în depresiunile intramontane şi 23…24 de grade Celsius în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Vremea în București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când vor fi condiții pentru averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 17…18 grade Celsius.