METEO, 24 decembrie. Vremea continuă să se încălzească. Temperaturi maxime, între 6 și 15 grade Celsius

  • Vremea va continua să se încălzească
  • Vor alterna perioadele cu nori și cele cu soare
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade Celsius
  • Minimele termice vor fi ridicate și se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius

Meteo în țară

Conform datelor emise de ANM, vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade Celsius, valori cu mult peste cele normale. Norii vor păstra atmosfera închisă, cu excepția sudului țării, unde soarele își va face apariția din când în când.

În cursul zilei, ploile vor fi slabe şi se vor semnala în nord-vest, însă seara şi noaptea, acestea se vor semnala pe arii extinse în Maramureş, Crişana, Banat, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în jumătatea de nord a Moldovei. În zonele joase, în special din sud şi est, izolat se va forma ceaţă, iar minimele termice vor fi ridicate și se vor încadra între 1 și 9 grade Celsius.

Meteo în București

Temperatura aerului va continua să fie mai ridicată decât în mod normal, cu valori maxime de 9 – 10 grade Celsius.

Vor alterna perioadele cu nori și cele cu soare, iar dimineața s-ar putea să se formeze ceața. Vântul va fi liniștit, iar temperatura din cursul nopții va scădea spre 4 grade Celsius.

Meteo la munte

La altitudini de peste 1800 de metri se vor semnala precipitaţii mixte, iar mai ales în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 25 l/mp.

Vântul va sufla tare, mai ales în zonele de creastă situate la peste 1500 m, unde vor fi viteze de 80 – 100 km/h.

Temperaturile din cursul zilei se vor încadra între 0 și 8 grade Celsius, fiind cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit. Stratul de este prezent mai ales la altitudini de peste 1500 m, iar cele mai mari grosimi ale sale sunt la peste 1800 m în Munții Bucegi (până la 51 cm la Bâlea Lac).