• În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de rece.
  • La munte va continua să ningă.
  • În București, vremea va fi închisă și va deveni deosebit de rece.

În țară

În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi în continuare deosebit de rece. În centrul, estul și sudul țării vor fi înnorări accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse ziua și în restrângere noaptea. La munte va continua să ningă, pe alocuri moderat cantitativ în Carpații Meridionali și Orientali și va continua să se depună strat nou de zăpadă, peste cel deja semnificativ preexistent. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, la începutul intervalului.

Pe parcursul zilei, vântul va continua să prezinte intensificări susţinute, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada în zona montană, în special la altitudini de peste 1.500 m, cu rafale de peste 70…90 km/h, dar şi în regiunile estice şi sud-estice, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse de peste 70 km/h; unele intensificări vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe suprafețe restrânse şi cu viteze mai reduse.

În a doua parte a intervalului, vântul va diminua semnificativ în intensitate în toate regiunile, unele intensificări urmând a se mai semnala doar în masivele sudice, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade Celsius. Pe alocuri, spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în vest, nord-vest și parțial în centru se va produce brumă.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

În București

Vremea va fi închisă și va deveni deosebit de rece, astfel încât temperatura maximă va fi de 5…6 grade Celsius, iar cea minimă de -4…-1 grad Celsius. Cu precădere în prima parte a intervalului și la începutul nopții vor fi perioade în care se vor semnala precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h, potrivit ANM.