• Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse la scara întregii țări între 32 și 39 de grade Celsius
  • Cerul va fi variabil dimineața, dar treptat instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi înnorări

Vremea în țară

Valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat (ITU peste 80 de unități) și va fi caniculă în cea mai mare parte a țării, conform ANM. Temperaturile maxime, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Banat, vor fi cuprinse la scara întregii țări între 32 și 39 de grade Celsius, mai scăzute pe litoral, spre 27…28 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil dimineața, dar treptat instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi înnorări, frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, îndeosebi după-amiaza la munte și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea în vestul, nordul și centrul țării. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 24 de grade Celius, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 12…13 grade Celsiusl, anunță meteorologii.

Vremea în București

Vremea va fi caniculară, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius și disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperatură-umezeală -ITU- va depăşi pragul critic de 80 de unităţi).

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, vor fi posibile fenomene asociate instabilității atmosferice. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.