• Vremea se va răcori și în regiunile sudice și sud-estice.
  • În cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice pentru ultima decadă a luni august.
  • În Capitală, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă.

Vremea în țară

Vremea se va răcori și în regiunile sudice și sud-estice, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice pentru ultima decadă a luni august. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în centrul, estul și sud-estul țării, precum și în zonele montane și submontane, unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, mai ales în Carpații Meridionali, în dealurile subcarpatice ale Munteniei și în Dobrogea vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Noaptea, cerul va fi variabil, iar ploi slabe se vor semnala pe alocuri, cu precădere în vest și nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și, de scurtă durată, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 20 şi 29 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade Celsius, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 5 grade Celsius. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse va fi ceață.

Vremea în București

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade Celsius, iar cea minimă de 16…17 grade Celsius, mai scăzută la periferie până spre 14 grade Celsius.

Vremea la munte

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări în masivele sudice și estice, unde vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, mai ales în Carpații Meridionali cantitățile de apă vor fi mai însemnate și pe alocuri posibil căderi de grindină. Noaptea, cerul va deveni variabil în toate masivele. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă, iar de scurtă durată și asociat ploilor. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Vremea la mare

Vremea va fi în general instabilă și se va răcori. Cerul va fi temporar noros și, în special ziua, trecător vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului asociate averselor. Vor fi condiții de grindină. Izolat, vor fi cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi de 25…26 de grade Celsius, iar cele minime de 19… 20 grade Celsius. Temperatura apei mării va fi 23…25 de grade Celsius, potrivit ANM.