• În cea mai mare parte a țării sunt așteptate ploi torențiale.
  • Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.
  • În Capitală, vremea va fi instabilă.

Vremea în țară

Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor și perioade cu vijelii puternice, intensificări ale vântului, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Astfel de manifestări vor fi însă mai intense și mai frecvente în jumătatea de est a teritoriului, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp și izolat 50 l/mp.

Valorile termice, deși în scădere față de ziua anterioară, scădere semnificativă în vest, centru și nord vor continua să caracterizeze o vreme local călduroasă în sud-vest, unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade Celsius, iar cele minime între 13 grade Celsius în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade Celsius pe litoral.

Vremea în București

Vremea va fi instabilă. Temporar cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu vijelii puternice, intensificări ale vântului, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…20 l/mp, iar în unele cartiere de peste 25 l/mp. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade Celsius, potrivit ANM.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?