• Temperaturile maxime vor fi între 4 şi 18 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade Celsius.
  • La munte, vremea se va răci semnificativ faţă de ziua anterioară.
  • În Capitală, vremea se va răci faţă de intervalul anterior

Vremea în țară

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, semnificativ în vest, centru, nord și nord-est, precum și la deal și la munte, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale. În restul teritoriului vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii februarie. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4 grade Celsius în nordul Moldovei, până la valori în jurul a 18 grade Celsius în cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade Celsius.

Cerul va avea înnorări accentuate și în general persistente în jumătatea nordică a țării, iar seara și noaptea și în restul teritoriului. Local și temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona montană unde treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare și zona Moldovei și estul Transilvaniei, unde trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. În sudul țării, ploile vor avea mai ales caracter de aversă și foarte probabil, pe arii restrânse vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vremea la munte

Vor fi intensificări ale vântului, pe tot parcursul intervalului la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde se vor depăși 80…90 km/h, iar temporar cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, ziua în toate regiunile, iar noaptea în cele estice și sud-estice. Dimineața, pe suprafețe mici va fi ceață.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vremea în București

Vremea se va răci față de intervalul anterior, însă va fi în continuare caracterizată de valori cu mult mai mari decât cele climatologic specifice perioadei. Cerul, mai mult senin pe parcursul zilei, se va înnora treptat din orele serii când vor fi perioade în care se vor semnala averse și posibil descărcări electrice, potrivit ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare mai ales din a doua parte a intervalului, când la rafală se vor înregistra viteze în jurul a 45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 2…3 grade Celsius. Dimineața va fi ceață.