• Vremea va fi călduroasă în vestul, sudul țării și local în sud-est și în centru
  • Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în mai multe regiuni
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade Celsius în estul Transilvaniei şi 34 de grade Celsius în vestul și sudul Olteniei

Vremea în România

Vremea va fi călduroasă în vestul, sudul țării și local în sud-est și în centru, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, anunță meteorologii. După-amiaza, indicele de confrot termic temperatură umezeală (ITU) va depăși pe alocuri pragul critic de 80 de unități în Muntenia, Dobrogea, sudul Olteniei și al Moldovei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zonele montane şi submontane, local în regiunile sudice, sud-estice și centrale și izolat în rest, mai ales după-amiaza și seara. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe suprafețe mici cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp, conform ANM.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în est, dar de scurtă durată și în restul țării, în timpul ploilor. Izolat vor mai fi vijelii și va cădea grindină.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade Celsius în estul Transilvaniei şi 34 de grade Celsius în vestul și sudul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse în general între 12 și 21 de grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea în București

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat după-amiaza, când indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, conform ANM. Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade Celsius, iar cea minimă de 17…19 grade Celsius.