METEO, 27 mai. Prognoza ANM pentru ziua de joi. Vremea va fi instabilă și se va răcori

  • Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru 27 mai, pentru București și România.
  • Temperatura maximă în România va fi cuprinsă între 20 și 26 de grade Celsius.
  • Temperatura maximă în București se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius.

Joi, 27 mai 2021, vremea va fi instabilă și se va răcori. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo conform căreia bucureștenii vor avea parte de temperaturi maxime de 24 grade Celsius.

Pe teritoriul României, valorile termice vor fi normale pentru această perioadă a anului, iar maxima va fi cumprinsă între 20 și 26 de grade Celsius.

Află și cum va fi vremea în primele zile din luna iunie.

Prognoza ANM pentru România: Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă

În sudul, centrul şi estul ţării vremea va fi în general instabilă

În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie.

Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp și, izolat, îndeosebi în sud-vest și centru 40…50 l/mp. În regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi în sud-estul extrem, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius.

Prognoza ANM pentru București: Vremea va fi instabilă și se va răcori

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în primele ore ale zilei și din nou spre seară și noaptea, se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 14 – 15 grade Celsius.