• Vremea se va răci și în regiunile sudice.
  • În Capitală, temperatura maximă va fi de 10…12 grade Celsius, iar cea minimă de -3…-1 grad Celsius.

Vremea în țară

Vremea se va răci și în regiunile sudice. Pe parcursul zilei cerul va avea înnorări temporare și, izolat, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță în jumătatea de est a teritoriului și predominant ninsoare la munte. Noaptea înnorările se vor accentuat treptat și, temporar, vor fi ninsori în zona montană, predominant lapoviță și ninsoare în Moldova, Maramureș și Transilvania, mai ales lapoviță și ploaie în Dobrogea, local în Muntenia și pe suprafețe mai restrânse în Crișana.

Vremea la munte

Izolat, îndeosebi în sud-est, se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, viteze mai mari înregistrându-se în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde se vor depăși la rafală 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și ninsoarea temporar viscolită.

Intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h – ziua în est, sud-est și pe arii restrânse în rest, iar noaptea în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade Celsius în nordul Moldovei şi 13 grade Celsius în vestul Olteniei, iar minimele vor fi cuprinse între -5 și 2 grade Celsius, potrivit ANM.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Vremea în București

Deși valorile termice vor continua să scadă, vremea va rămâne ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Astfel, temperatura maximă va fi de 10…12 grade Celsius, iar cea minimă de -3…-1 grad Celsius. Cerul va fi variabil ziua, când numai trecător vor fi posibile ploi slabe, dar va deveni mai mult noros noaptea, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie și, trecător, polei. Vântul va sufla slab și moderat.