• Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua.
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 39 de grade Celsius.
  • În Capitală, temperatura maximă va fi de 37…38 de grade Celsius.

Vremea în țară

Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 39 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa local peste 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse, între 12 grade Celsius în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade Celsius pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei și la începutul nopții, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, vijelii puternice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, îndeosebi în Transilvania, Maramureș și în Moldova, precum și la munte și în zona subcarparpatică, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

Vremea în București

Vremea va fi caniculară și disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, însă spre orele serii sunt posibile fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv, unele înnorări, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Vremea la munte

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei și la începutul nopții, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, vijelii puternice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Aceste fenomene se vor produce cu o probabilitate mai ridicată în Carpații Orientali.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Vremea la mare

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 33 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 29 de grade Celsius, potrivit ANM.