• În vestul, centrul și nordul țării vremea se va răci și va deveni răcoroasă, anunță meteorologii
  • În rest, va fi în continuare cald pentru începutul lunii mai
  • Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul, estul și sud-estul ţării, conform ANM

Vremea în țară

În vestul, centrul și nordul țării vremea se va răci și va deveni răcoroasă, iar în rest, deși valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă, va fi în continuare cald pentru începutul lunii mai, anunță meteorologii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nordul, centrul, estul și sud-estul ţării, precum și în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse în general slabe cantitativ.

În estul Munteniei și în Dobrogea, pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice și se mențin condiţiile de grindină. În nordul Carpaţilor Orientali, trecător vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în zona montană înaltă, dar local şi în sud, sud-vest și în centru, conform ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 și 25 de grade Celsius, iar cele minime între 1 și 11 grade Celsius, posibil ușor mai scăzute în zonele depresionare, dar și mai ridicate pe litoral, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vremea în București

Vremea se va menţine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales după-amiaza și seara, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei, apoi va deveni în general slab. Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în ziua precedentă, astfel temperatura maximă va fi de 25…26 de grade Celsius, iar minima de 9…11 grade Celsius, anunță ANM.