Meteo în România, 31 ianuarie 2021. Vremea va fi în general închisă și se va răci în cea mai mare parte a țării

  • Vremea va fi în general închisă, iar temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a țării.
  • Vor fi precipitații, ziua în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului.

VREMEA ÎN ȚARĂ

Vremea va fi în general închisă și se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar accentuat în nord-est. Vor fi precipitații, ziua în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului. În jumătatea de nord a Moldovei și în zona de munte, mai ales la altitudini mai mari de 1400 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei vor predomina ninsorile, în Banat vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Local, îndeosebi spre seară și noaptea, se va depune polei, cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și estul Transilvaniei, potrivit ANM.

VREMEA LA MUNTE

Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, îndeosebi în regiunile vestice și în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, spulberând zăpada, precum și, local și temporar, în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius în nordul Moldovei și 10…11 grade Celsius în extremitatea de sud și de sud-est, iar cele minime, în general, între -4 și 6 grade Celsius. Izolat, se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, însă începând cu orele serii nebulozitatea se va accentua și temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, când viteza la rafală va atinge 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1…2 grade Celsius. Dimineața vor mai fi condiții de ceață.