METEO, 31 iulie 2021. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat

  • Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.
  • Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 38 de grade Celsius.
  • În Capitală, vremea va fi caniculară.

Vremea în țară

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice, sudice și pe alocuri în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 38 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius, mai coborâte în depresiuni, spre 13 grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și în prima parte a nopții, la munte, local în nord-vestul, centrul, sudul țării și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

Vremea în București

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în cursul serii, când vor fi posibile fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius.

Vremea la munte

Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și în prima parte a nopții, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta local, prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și posibil grindină. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea la mare

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade Celsius, iar cele minime între 23 și 25 de grade Celsius. Noaptea, vor fi condiții de ceață. Temperatura apei mării va fi de 26… 28 de grade Celsius.