Meteo, 5 iulie: Vremea se încălzește ușor. Maxima zilei va fi de 34 de grade Celsius

  • Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 34 de grade Celsius în sudul Olteniei
  • Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius
  • Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină

Cum va fi vremea în țară

Vremea va continua să se încălzească ușor și va fi călduroasă în regiunile vestice și sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 34 de grade Celsius în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade Celsius, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, local averse și descărcări electrice, cu probabilitate mai mare în estul țării, iar după-amiaza și în zonele de deal și de munte, anunță meteorologii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, local în regiunile estice şi în extremitatea de sud-vest, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor, prognozează ANM.

Cum va fi vremea în București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, când probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi în creștere, potrivit ANM.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade Celsius, iar cea minimă de 17…19 grade Celsius, arată sursa citată.

Cum va fi vremea la munte

Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în Carpații Orientali și pe arii restrânse în rest se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil grindină, transmit meteorologii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor acumula cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la altitudini mari, precum și în timpul averselor, arată ANM.

Cum va fi vremea la mare

Vremea va fi normală termic. Cerul va avea înnorări temporare și trecător vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, potrivit sursei menționate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 21…22 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 25 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în nord.