VREMEA ÎN ȚARĂ

În jumătatea de sud-vest a țării vremea va fi călduroasă, iar pe alocuri în Oltenia și Banat caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse în jumătatea de est a teritoriului, local la munte și cu totul izolat, posibil, în rest. Aversele vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, temporar și local cu intensificări în Moldova, Bărăgan, Dobrogea și în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, disconfortul termic în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

VREMEA LA MUNTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când local în Carpații Orientali și izolat în restul zonei montane se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, pe arii restrânse se pot acumula cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări la altitudini mari, iar de scurtă durată și asociat averselor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

VREMEA LA MARE

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai noros în timpul zilei când, temporar, vor fi averse și descărcări electrice, iar cantitățile pot fi izolat mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare – cu viteze la rafală, în general, de 55 – 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade, iar cele minime vor fi de 20 … 21 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 22 … 23 de grade..