• Meteorologii au emis prognoza ANM pentru 7 iulie 2021.
  • Vremea va fi călduroasă în vest, sud-vest și local în centru și sud, anunță meteorologii.
  • Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade Celsius.
  • În București, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, potrivit prognozei ANM.

VREMEA ÎN ȚARĂ

Vremea va fi călduroasă în vest, sud-vest și local în centru și sud, iar în Banat, sudul Crișanei și Oltenia va fi caniculă. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, pe arii relativ extinse în regiunile vestice, sudice și izolat în restul teritoriului. În jumătatea de est a țării, probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv înnorări temporar accentuate, local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină, se va menţine ridicată. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar rafale de scurtă durată se pot asocia şi averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între 13…14 grade Celsius în depresiuni și 22…23 de grade Celsius în Dealurile de Vest, potrivit ANM.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

Vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi în creștere, astfel indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius, anunță meteorologii.

VREMEA LA MUNTE

Vremea va continua să se încălzească ușor. Mai ales după-amiaza, în Carpații Orientali și în estul Carpaților Meridionali, vor fi înnorări și local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină. În restul masivelor, ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată asociat averselor, arată prognoza ANM.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

VREMEA LA MARE

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de 20…21 de grade Celsius. Cerul va prezenta înnorări temporare în cursul după-amiezii, când, trecător vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 și 24 de grade Celsius.