• Vremea se va încălzi ușor, dar mai ales dimineața și noaptea se va menține răcoroasă
  • Temperaturile maxime urcă până la 24 de grade Celsius
  • Se vor semnala precipitații în mai multe regiuni ale țării

Vremea în România

Vremea se va încălzi ușor, dar mai ales dimineața și noaptea se va menține răcoroasă, anunță meteorologii. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade Celsius.

În extremitatea de sud-est a țării cerul va fi mai mult noros și pe parcursul zilei va mai ploua. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse, în special la munte, conform ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, unde la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, dar și la munte, cu precădere la altitudini mari în Carpații Orientali și Meridionali, unde vitezele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vremea în București

Vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza când se vor semnala averse, descărcări electrice și posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade Celsius, iar cea minimă de 13…15 grade Celsius, potrivit ANM.