• Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării.
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade Celsius pe litoral.
  • Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade Celsius.

Vremea în România

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în vest şi sud-vest se va menţine local caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat cu precădere în Câmpia de Vest, Dealurile de Vest şi Câmpia Română, unde indicele temperatură-umezeală va atinge și, pe alocuri, va depăși pragul critic de 80 de unități, potrivit prognozei ANM.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26…28 de grade Celsius pe litoral și 36…37 de grade Celsius în Banat, Crișana și vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, dar cu înnorări accentuate spre seară și noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi intensificări de vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, local averse ce pot avea și caracter torențial și, izolat, grindină. În rest, doar pe suprafețe mici și trecător se vor semnala ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ, anunță meteorologii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Vremea în București

Vremea va redeveni călduroasă, dar va fi frumoasă ca aspect. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade Celsius, iar cea minimă de 17…19 grade Celsius, potrivit ANM.