METEO. ANM a emis o avertizare de vreme rea valabilă în toată țara. Sunt prognozate ninsori la munte

Meteo. Vremea se răcește. Temperaturile minime pornesc de la -7 grade Celsius. Unde va fi cel mai cald Sursa: Mediafax Foto

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, marţi, o avertizare de vreme rea valabilă în toată ţara. Temperaturile scad, vor fi intensificări ale vântului, iar la munte sunt anunţate ninsori şi lapoviţă.

Informarea de vreme rea emisă de ANM este valabilă de marţi, de la ora 16.00, până vineri, la ora 10.00.

În acest interval, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ – local 15 – 25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30 – 40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marţi şi până în seara zilei de miercuri, vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70 – 80 km/h şi va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60 – 65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.