Temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale, mai ales în regiunile vestice, nordice şi centrale. În rest vor fi apropiate de cele normale, potrivit estimărilor meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni publicate marţi de ANM.

METEO Săptămâna 17 – 24 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei periaode, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile
intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, mai ales în zona Munţilor Apuseni, dar şi local în zona Deltei Dunării. În zona Carpaţilor Meridionali cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, iar în restul ţării acestea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

METEO Săptămâna 24 – 31 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în sud-vest şi în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

METEO Săptămâna 31 mai – 7 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile nordice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval. Regimul pluviometric va fi local deficitar în zonele montane din jumătatea vestică a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

METEO Săptămâna 7 – 14 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.