METEO. ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Unde vine vremea răcoroasă

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de normalul perioadei, în următoarele patru săptămâni (2 – 30 august), potrivit meteorologilor. În jumătatea nord-estică a ţării vremea va fi mai răcoroasă, aici fiind estimate şi precipitaţii.

Săptămâna 2 – 9 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în nord-vestul extrem. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice şi la munte, dar şi local excedentar în nordul ţării şi în extremitatea de nord-est, iar în restul teritoriului va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 9 – 16 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nordică a ţării, dar mai ales în extremitatea de nord-vest şi nord-est, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 23 – 30 august

Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nord-estică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână, vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.