METEO. Avertizare ANM: Cod roșu de vreme severă iminentă, în două județe din țară. Mai mulți oameni, izolați din cauza unei viituri. VIDEO

ANM te avertizează: Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, în 19 judeţe Sursă foto: Profimedia
  • Cod roșu de vreme severă iminentă în câteva localități din țară.
  • ANM avertizează că vor apărea descărcări electrice, grindină și vijelie.
  • Avertizarea este valabilă până la ora 18.00, în câteva localități din Cluj, și până la ora 17.50, în câteva localități din Alba.

UPDATE: Cod roșu în Alba. Oameni din 2 comune, izolați din cauza unei viituri

 Localnicii din două comune ale județului Alba este posibil să fie izolați din cauza unei viituri, anunță ISU Alba: „nu avem date certe cu privire la victime”.

După alerta Cod roșu de ploi torențiale, în comunele Ocoliș și Poșaga a plouat abundent și a căzut grindină.

Din informațiile preliminare reiese că mai multe drumuri sunt distruse sau colmatate, preponderent în comuna Ocoliș, dar și în Poșaga.

Totodată, există posibilitatea ca locuitori ai celor două comune să fie rămași izolați din cauza viiturii.

„La acest moment nu avem date certe cu privire la victime rezultate în urma fenomenelor meteo. La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor și se deplasează în acest moment spre zonele afectate astfel: 8 ofițeri și 41 de subofițeri cu 10 motopompe transportabile și 3 motopompe remorcabile, precum și o barcă pneumatică”, transmite ISU Alba.

Știre inițială

Meteorologii au emis joi două avertizări Cod roșu de vreme severă iminentă pentru localități din judeţele Cluj și Alba.

Până la ora 18.00 este Cod roşu în judeţul Cluj, localităţile Iara, Săvădisla, Măguri-Răcătău, Băișoara, Ciurila, Valea Ierii și zona de munte de peste cota 1800 metri.

Se vor semnala ploi torenţiale care vor depăși 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelie, potrivit meteorologilor.

În zona avertizată s-au acumulat cantități de apă de peste 40 l/mp.

Avertizare ANM: Cod roșu de grindină și vijelie, în Alba

De asemenea, până la ora 17.50, în Poșaga, Ocoliș și zona de munte de peste cota 1800 de metri din județul Alba se vor semnala averse torenţiale care vor depăși 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie, anunță ANM.

Și în aceste zone s-au acumulat cantități de apă de peste 40 l/mp.