Prognoza meteo pentru 2 decembrie indică vreme rece, atmosferă mohorâtă în sud și est, dar și perioade cu soare.

ÎN ȚARĂ

A doua zi a lunii decembrie ne va rezerva o vreme rece în cea mai mare parte a țării. Maximele termice ale zilei: -2…7 grade Celsius. Minimele nopții: -8…0 grade C.

În zonele de câmpie din sud și est, temperaturile din cursul zilei vor fi modeste, cu multe valori maxime ce nu vor depăși 2…3 grade C., iar norii vor păstra o atmosferă mohorâtă în care trecător pot apărea fulguieli sau burniţă. În Dobrogea, mai ales dimineața, trecător va fi lapoviță slabă și s-ar putea forma poleiul.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Zonele de deal și munte din sud, dar și Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul, vor avea parte și de soare, însă dimineața și noaptea pot fi perioade cu ceață. Aici temperaturile vor fi ușor mai rezonabile, astfel că vor fi maxime zilnice de până la 5…7 grade C. în Dealurile de Vest.
Vântul va fi nervos doar în sudul Banatului, cu rafale de 50…60 km/h.

ÎN BUCUREȘTI

Vremea va fi rece și mohorâtă, astfel că șansele să vedem soarele vor fi mici și doar după orele prânzului. Norii vor persista, iar dimineața și noaptea va fi ceață. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade C., iar cea minimă de -4…-2 grade C.

LA MUNTE

Soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei însă nu va reuși să ridice prea mult mercurul din termometre. Vor fi temperaturi negative chiar și ziua, cuprinse între -6 și 0 grade, iar minimele nopții se vor apropia de pragul gerului, cu valori de -10…-6 grade C. Stratul de zăpadă rămâne modest și prezent doar din loc în loc, cu grosimi de până la 5…7 cm la peste 2000 de metri în Carpații Meridionali și Orientali.