• Mai cald în vestul și în centrul țării.
  • Mulți nori și frig în partea de est și sud.

ÎN ȚARĂ

Vremea se va încălzi simțitor în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, unde soarele va fi prezent în cea mai mare parte a zilei. În aceste zone maximele termice ale zilei vor atinge valori de 6…11 grade Celsius. În sudul și estul țării, norii persistă și vremea continuă să fie rece și să aibă un aspect închis. Aici temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade C. Mai ales în primele ore ale zilei și noaptea, va fi ceață, asociată trecător cu burniță, ploaie slabă sau fulguială. Dimineața și noaptea, izolat, există riscul să se formeze polei, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Vântul va fi intens în sudul Banatului, cu rafale de 60… 80 km/h. Temperaturile minime ale nopții: -4 și 6 grade C, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -10 grade C.

ÎN BUCUREȘTI

Vremea va fi continua să fie rece. Norii vor lăsa cu greu câteva raze de soare să apară după orele prânzului, iar noaptea și dimineața va fi ceață, posibil asociată trecător cu burniță sau fulguială. Temperatura maximă: 3…4 grade Celsius. Minima nopții: 0 grade Celsius.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

LA MUNTE

Vremea se încălzește treptat, astfel că ziua vor mai fi temperaturi negative doar la peste 2000 metri altitudine. Soarele va fi acoperit de nori doar trecător și mai ales în Munții Banatului (unde vântul va sufla tare toată ziua, cu viteze de 70…80 km/h). Din orele serii, vântul prinde putere în cea mai mare parte a zonei montane și atinge viteze de până la 90…100 km/h în zonele de creastă ale Carpaților Meridionali. Stratul de zăpadă, cu grosimi de 3…5 cm, va mai fi prezent la altitudini mai mari de 1800 m, potrivit ANM.