METEO. Cod galben de ploi şi vijelii până joi seara în 15 judeţe. Cum va fi vremea în restul țării

Meteo: Vreme deosebit de caldă în România. Maximele ajung și la 18 grade. Plouă în majoritatea regiunilor țării Sursa: Mediafax Foto

Meteorologii au emis joi o avertizare Cod galben de ploi, însoţite de descărcări electrice şi vijelii, valabilă în 15 judeţe din ţară. De joi seara, alte şase judeţe vor fi sub avertizare de ploi abundente până vineri la prânz.

Potrivit ANM, sunt vizate judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vâlcea, Argeş, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

În aceste zone se vor semnala perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Avertizarea este în vigoare joi, de la ora 12.00 până la ora 21.00.

De joi, de la ora 21.00, intră în vigoare o nouă avertizare Cod galben de ploi abundente însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă, în intervale scurte sau prin acumulare, vor depăşi 20-30 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Aceasta avertizare, în vigoare până vineri, la ora 12.00, este valabilă pentru judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa.

De vineri, de la ora 12.00, va intra în vigoare o informare meteorologică, valabilă în toată ţara, de ploi însemnate şi instabilitate atmosferică. Aceasta va fi valabilă până duminică, la ora 22.00.