METEO. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Luna aprilie începe cu zile reci

vreme

Vremea în Banat

Vremea caldă din perioada 28 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie regională a maximelor termice cuprinsă între 17 şi 20 de grade şi a minimelor în creştere semnificativă, de la 0 – 2 grade spre 7 – 9 grade în ultimele două nopţi. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime vor fi apropiate de 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce la sfârşitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 17 – 18 grade şi a minimelor de 4 – 6 grade, valori în jurul celor normale în prima decadă a lunii aprilie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în Crişana

Vremea caldă din perioada 28 martie – 1 aprilie se va caracteriza printr-o medie a maximelor termice cuprinsă între 16 şi 19 grade şi a minimelor în creştere semnificativă, de la -1 – 0 grade spre 7 – 8 grade în ultimele două nopţi. Apoi vremea se va răci accentuat, astfel încât pe 3 aprilie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 6 grade, iar cele minime vor fi de -1 – 0 grade. Din 4 aprilie se estimează încălzirea treptată a vremii, ceea ce va conduce la sfârşitul celei de-a doua săptămâni la o medie a maximelor termice de 16 – 17 grade şi a minimelor de 5 – 6 grade, valori normale pentru prima decadă a lunii aprilie în această regiune. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când local vor fi şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în Transilvania

În perioada 28 martie – 1 aprilie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor termice de 16 – 17 grade şi a minimelor ce va fi în creştere de la -4 – -2 grade până la 5 – 6 grade la sfârşitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimţi în 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 – 5 grade, iar a minimelor în jurul a -4 grade. Ulterior, procesul de încălzire a vremii va continua până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această regiune, cu o medie a maximelor de 14 – 16 grade şi a minimelor de 1 – 3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în Maramureş

În perioada 28 – 31 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor termice de 15 – 17 grade şi a minimelor ce va fi în creştere de la -3 – -2 grade până la 6 – 7 grade la sfârşitul acestei perioade. Răcirea bruscă a vremii se va resimţi în special pe datele de 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 4 – 5 grade, iar a celor minime în jurul a -3 grade. Ulterior, se estimeză o încălzire a vremii până pe 10 aprilie, astfel că, în a doua parte a celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor evolua în limite normale penru această regiune, cu o medie a maximelor de 12 – 15 grade şi a minimelor de 1 – 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Vremea în Moldova

În perioada 28 martie – 1 aprilie valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal, cu o medie regională a maximelor în jur de 20 de grade şi minime în creştere de la 2 – 3 grade la începutul intervalului până la 6 – 8 grade. Răcirea va fi accentuată cel mai probabil în 3 şi 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 6 – 8 grade şi minime în jur de -2 grade. Ulterior se va încălzi treptat, astfel că valorile termice vor reveni în limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14 – 18 grade şi a minimelor de 3 – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

Vremea în Dobrogea

În perioada 29 martie – 2 aprilie, îndeosebi în partea continentală a regiunii vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 18 – 20 de grade şi minime în creştere semnificativă de la 2 – 4 grade la începutul intervalului până la 10 – 12 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 şi 4 aprilie, când este estimată o medie a temperaturilor maxime de 8 – 10 grade şi minime în jur de 2 grade. Ulterior, valorile termice vor reveni în limite normale, respectiv o medie a maximelor de 14 – 17 grade şi minime de 5 – 8 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată în zilele de 2 şi 3 aprilie.

Vremea în Muntenia

În perioada 29 martie – 1 aprilie vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal, cu o medie a maximelor de 21 – 23 de grade şi minime în creştere semnificativă de la 2 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Răcirea va fi accentuată în zilele de 3 şi 4 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 9 – 11 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 0 grade. Valorile termice vor reveni în limite normale după 6 aprilie, respectiv o medie a maximelor de 16 – 19 grade şi minime de 2 – 6 grade. După 31 martie, temporar vor fi ploi, însă probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată în perioada 1- 3 aprilie, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

Vremea în Oltenia

Vremea va deveni caldă în perioada 29 martie – 1 aprilie, cu o medie regională a maximelor de 18 – 21 de grade şi minime în creştere semnificativă, de la 1 – 3 grade la începutul intervalului până la 10 grade. Ulterior se va răci accentuat, astfel că, în zilele de 3 şi 4 aprilie sunt estimate maxime în jur de 9 grade şi minime, ce pot fi uşor negative. După 5 aprilie se va încălzi treptat, până la o medie a maximelor de 16 – 18 grade şi minime de 4 – 6 grade, valori ce se vor situa în jurul normelor climatologice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 31 martie – 3 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.
 

Vremea la munte


Media maximelor va fi de 7 – 9 grade până pe 1 aprilie, apoi temperatura va scădea accentuat, iar în zilele de 3 şi 4 aprilie vor predomina valorile termice diurne negative (în medie -2 grade). Ulterior se va încălzi şi se va reveni la o medie a maximelor de 7 – 8 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru valorile minime, care în mare parte din interval se vor situa între -4 şi 2 grade, cu excepţia dimineţilor de 3, 4 şi 5 aprilie, când se va ajunge la valori de -8 – -6 grade. După 30 martie, temporar vor fi precipitaţii, iar mai ales în 31 martie, 1 şi 2 aprilie, cantităţile de apă vor fi însemnate.

Exit mobile version