• Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius în nordul Moldovei și 18 grade Celsius în sudul Munteniei și al Dobrogei.
  • Temperatura minimă în București se va situa în jurul a -2 grade Celsius.

Meteo în România: Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest

Vremea va intra într-un proces de răcire accentuată ce va cuprinde întreaga țară, dar ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est și local în centru.

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius în nordul Moldovei și 18 grade Celsius în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime, în general, între -14 și -2 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul și centrul teritoriului, unde va fi ger.

Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țării și local în rest.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

În prima parte a zilei vor fi mai ales ploi, iar la munte, în vest și nord-vest vor fi precipitații mixte și pe spații mici polei. Începând de după-amiază vor predomina ninsorile în regiunile vestice și nordvestice, la munte, în Maramureș, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia și în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zăpadă.

Local cantitățile de precipitații vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în sud-est, se vor semnala descărcări electrice. Vor fi condiții de polei.

Local și temporar vântul va avea intensificări, îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, cu rafale, în general, de 55-75 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Meteo în București: Temperatura minimă se va situa în jurul a -2 grade Celsius

După o zi deosebit de caldă, cu o maximă termică de 14-16 grade Celsius, seara și noaptea temperatura va fi în scădere bruscă și accentuată, astfel că minima se va situa în jurul a -2 grade Celsius.

Cerul se va înnora treptat și începând din a doua parte a zilei temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ.

Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor atinge 45-55 km/h.