• Luna decembrie începe cu valori termice ridicate față de normalul perioadei.
  • De la 20 decembrie, temperaturile vor fi medii, în jurul celor specifice acestei perioade.
  • Finalul lunii decembrie aduce cantități de precipitații normale la nivelul întregii țări.

Meteorologii au anunțat prognoza pentru luna decembrie. În prima parte a lunii, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, iar între 6 și 13 decembrie temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, cu abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepţia regiunilor vestice şi nord-vestice, unde cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă uşor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaţilor de Curbură.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendinţă uşor deficitară în regiunile vestice şi local în cele centrale şi sud-estice.

Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii ţări.