• Caniculă în București de joi până sâmbătă, cu temperaturi maxime între 35 și 37 de grade Celsius.
  • Temperaturi între 34 și 37 de grade în țară, de joi până sămbătă.
  • Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile cresc atât în București, cât și în restul țării, iar canicula ne dă bătăi de cap. În zilele de joi, vineri și sâmbătă se vor înregistra temperaturi între 34 și 37 de grade Celsius.

Indicele temperatură-umezeală, ITU, va depăși pragul critic de 80 de unități în toată țara.

Canicula topește Bucureștiul

Conform prognozei speciale emise joi pentru Capitală, pentru perioada joi ora 12:00 – sâmbătă ora 20:00, vremea va fi caniculară în orele amiezilor, iar vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 21 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în orele amiezilor şi al serilor, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45 – 50 km/h

Vremea în țară: Caniculă și ITU peste pragul critic

Conform unei informări meteo emisă azi pentru zilele de joi, vineri şi sâmbătă, în regiunile sudice şi estice vremea va fi caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 34 – 37 de grade.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 – 50 km/h.

Îndeosebi vineri şi sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi local în Moldova şi Oltenia.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi şi în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.