• Temperaturile maxime se vor încadra între 0…2 grade Celsius în depresiuni și 10…12 grade Celsius în Dobrogea
  • Temperaturile minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade Celsius
  • În Capitală, cerul va fi temporar noros și îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab

Cum va fi vremea în România

Va bate vântul pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.800 de metri, rafalele vor depăși 80…100 km/h, conform prognozei meteo.

Noaptea, vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar în zona Carpaților Orientali, la altitudini mari se vor mai depăși viteze de 80 km/h, precum și estul și sud-estul țării, unde local rafalele vor mai atinge viteze în general de 45…50 km/h. Cerul va avea înnorări în general persistente și temporar, pe arii relativ extinse vor fi precipitații, potrivit ANM.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ziua, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în regiunile intracarpatice și doar ploi în sud și est, iar noaptea vor predomina ninsorile în sud-vest, centru și pe spații mai mici în rest, în timp ce în sud vor fi și lapoviță și ploi și condiții de polei. La munte, temporar va ninge.

Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 0…2 grade în depresiuni și 10…12 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei.

Cerul va fi temporar noros și îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab. Spre sfârșitul nopții de luni spre marți va crește probabilitatea pentru precipitații slabe mixte.

Vântul se va intensifica treptat, după-amiaza și seara, când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h, apoi va slăbi semnificativ în intensitate. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade Celsius, iar cea minimă de -2…0 grade Celsius.