• ANM a emis o avertizare de vreme severă
  • Urmează intensificări puternice ale vântului, ploi torențiale și căderi de grindină în toată țara
  • Meteorologii anunță că este posibil să plouă în noaptea Învierii, în București

ANM a emis o informare meteo, valabilă de sâmbătă de la ora 21.00 până duminică la ora 21.00, în care avertizează că urmează intensificări puternice ale vântului, ploi torențiale și căderi de grindină în toată țara.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

București. Meteorologii anunță că este posibil să plouă în noaptea Învierii

Meteorologii anunță că este posibil să plouă la București în noaptea Învierii. Specialiștii vorbesc despre averse și descărcări electrice într-un buletin dedicat Capitalei.

Prognoza specială vizează zona municipiului București în intervalul sâmbătă, ora 21.00 – duminică, ora 21.00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vremea se va menține deosebit de caldă. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel încât în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 mai) vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, dar și pe parcursul zilei de duminică (02 mai), când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h.

Temperatura minimă va fi de 14…16 grade Celsius, iar cea maximă de 29…30 de grade Celsius.