România

Vremea se va încălzi semnificativ, devenind caldă pentru această dată, dar va fi vântoasă în zona de munte, unde rafalele vor depăși temporar 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali 100…130 km/h, spulberând zăpada depusă anterior. Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze de 45…55 km/h, iar spre seară și noaptea în Banat și Crișana, se vor depăși local 65…70 km/h.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi locale mai ales sub formă de aversă, ziua în est, sud-est și izolat în rest, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți, pe arii extinse îndeosebi în regiunile vestice și nord-vestice. În zona montană cantitățile de apă vor mai depăși izolat 15 l/mp, iar la altitudini de peste 1700 m se vor semnala precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, izolat mai ridicate în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

București

Vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 13 grade, valoare cu mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales la începutul zilei, când vor mai fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 3…5 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață