- În principal, afectaţi de schimbarea bruscă a vremii sunt cardiacii şi depresivii
- Vremea instabilă poate aduce un dezechilibru psihic pentru persoanele meteosensibile
- Cei afectați de climă trebuie să facă fizioterapie şi gimnastică medicală adaptată
Ultimele zile au fost cu multă instabilitate atmosferică. Bucureștiul a fost comparat chiar cu Londra și asta după ce a plouat aproape în fiecare oră. Schimbarea constantă a vremii a fost extrem de neplăcută pentru cei meteodependenţi.
Advertisment
O spune psihologul Mihaela Săhlean, care consideră că meteodependența nu e o boală: „Meteodependența nu este un mit. Sunt și persoane mai ușor sugestionabile, dar meteodependența există și este practic un răspuns al organismului și al psihicului la factorii de mediu“.
De ce ajungem meteosensibili?
Specialiștii îți spun că din cauza faptului că petrecem tot mai mult timp în spații închise, sistemul imunitar nemaifăcând față schimbărilor climatice. Dar Mihaela Săhlean îți spune că avantajul nostru, al românilor e că trăim o clima temperat continentală de tranziție.
Recomandări
„Până la urmă nu suntem într-o țară cu un singur anotimp sau cu aceeși temperatură 360 de zile ale anului. Organismul nostru e foarte adaptabil. Cele mai afectate persoane sunt cele cu afecțiuni cronice“, spune Mihaela Săhlean.
Am și o veste bună. Ploile nu mai durează mult, îți spune directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu. Ea te anunță că în zilele următoare se vor înregistra peste 30 de grade Celsius.
Partenerii noștri