• 18 județe din România sunt în această dimineață sub avertizări de vizibilitate redusă.
  • Maximele vor fi condiționate de persistența ceții. În zonele cu soare sunt așteptate 11°C.
  • În capitală, trecerea dintre ani vine cu 3…5°C și probabilitate mare pentru ceață.
  • Ai parte de zile cu soare și 7°C la munte. Stratul de zăpadă va rezista la peste 1200 de metri.

Chiar dacă nu mai ai nevoie de umbrelă la final de 2024, diminețile vor aduce ceață în mare parte din țară. Dacă mergi la munte, te așteaptă vreme însorită și temperaturi pozitive.

Trecem în 2025 tot cu această atmosferă de toamnă?

E bine în mare parte din țară. Vom avea inversiune termică în perioada următoare. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în zonele joase este foarte probabil ca ceața să persiste și pe parcursul zilelor următoare. Iar la munte să avem parte de soare și temperaturi ceva mai ridicate. 

Așa că în următoarele zile vorbim de foarte multă ceață, vorbim de maxime condiționate de ceață. Vor fi zone în care ceața va persista și vom avea temperaturi de 1-2 grade și zone în care va apărea soarele și probabil vom ajunge chiar la maxime de 8-9 grade.

Recomandări

CIOLACU S-A TATUAT
HAPPY NEW(S) YEAR!
PE AICI NU SE TRECE!
CUM ÎNCEPE 2025
CE SE ȘTIE DE JEJU AIR
ÎN BEZNĂ DE ANUL NOU

Dar, per total, nu mai avem parte de fenomene deosebite, nu mai bate vântul, nu mai plouă și nu mai sunt așteptate nici măcar ninsori la munte. 

Ce se întâmplă la munte în perioada următoare?

Nu mai ninge, dar la peste 1.200 de metri avem un strat consistent de zăpadă. Vom avea și temperaturi pozitive pe acolo, se va schia în condiții de temperaturi pozitive, 6-7 grade chiar și la 1.500 de metri.

Însă, stratul de zăpadă este destul de consistent încât să reziste. În schimb, dacă ne uităm și spre Bușteni sau Predeal, la aceste stațiuni cu altitudini mai mici este foarte probabil ca de Revelion să nu mai găsim zăpadă. 

Dar, pe pârtie, șansele sunt destul de bune să schiem până în 2025 în condiții foarte bune.

Citește și