• Ninsorile abundente au făcut ravagii duminică în mare parte din Balcani, perturbând transportul public.
  • Duminică, zborurile au fost anulate pe principalul aeroport din Serbia, la Belgrad, iar în multe zone au fost raportate întreruperi de energie electrică și pagube la clădiri.

O mare parte din vestul Serbiei a rămas fără electricitate, în timp ce autoritățile au avertizat împotriva călătoriilor inutile și au făcut apel la populația din Serbia să economisească energia.

În Belgrad au fost înregistrate pagube la mașini și clădiri din cauza zăpezii, scrie Euronews.

Mai multe zboruri de la și către principalul aeroport din Belgrad au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice și a unei scurte întreruperi de energie electrică la terminalul principal, a raportat presa din Belgrad.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

O autostradă care duce la aeroport a fost închisă timp de câteva ore din cauza unui blocaj în trafic cauzat de ninsoare.

Pasagerii unui tren local spre Belgrad au fost blocați în zăpadă timp de șapte ore înainte de a li se asigura transportul cu autobuzul spre capitală.

Serviciile de urgență au ajutat autoritățile în operațiunea de curățare, în timp ce a fost emisă o altă alertă pentru mai multă zăpadă și gheață.

Între timp, în Bulgaria, ploile abundente și inundațiile majore au făcut ravagii în sudul țării în weekend, obligând autoritățile de acolo să declare stare de urgență.

Cele mai afectate zone au fost cele din regiunea Smolyan, în apropiere de granița cu Grecia, unde râurile au ieșit din matcă, provocând revărsarea drumurilor și inundarea locuințelor. Mai multe camioane au fost prinse într-o alunecare de teren pe un drum interurban.

Vântul puternic a întrerupt alimentarea cu energie electrică în zeci de sate, au declarat autoritățile.

Mai la sud, în Albania, autoritățile au mobilizat poliția, armata și forțele de urgență pentru a face față inundațiilor, în urma a trei zile de precipitații și ninsori continue.

Râul Vjosa din sudul țării a inundat numeroase zone. Un cuplu în vârstă care rămăsese peste noapte pe acoperișul casei lor din sud-vestul Albaniei a fost salvat de poliție în cursul dimineții.

Multe drumuri au fost blocate temporar de alunecări de teren în sud. În alte părți din nord-estul și sud-estul țării, zăpada abundentă a îngreunat sau a blocat temporar traficul.