• O barcă de pescuit a fost găsită pe țărmurile Japoniei după un deceniu
  • Un tsunami a condus-o în largul Pacificului în 2011
  • Tsunamiul din 2011 a ucis peste 18.000 de oameni

O barcă de pescuit a reapărut pe țărmurile Japoniei la aproape un deceniu după ce a fost condusă în Pacific de un imens tsunami, care a ucis mii de oameni și a declanșat un dezastru nuclear, relatează The Guardian.

Ambarcațiune a fost găsită în largul insulei Hachijo la începutul acestei luni, la nouă ani și nouă luni după ce a dispărut în ocean. Tsunamiul din martie 2011, declanșat de un cutremur cu magnitudinea de 9,0 grade, a ucis peste 18.000 de oameni și a distrus o mare parte a litoralului.

O cooperativă locală de pescuit a confirmat că barca de 5,5 metri din fibră de sticlă aparținuse odată flotei de pescuit Kesennuma, după ce au verificat numărul său de înregistrare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Cantitatea mare de corali găsită în interiorul bărcii a ridicat semne de întrebare cu privire la locul spre care se îndrepta înainte de a ajunge pe malul insule Hachijo, situată la aproximativ 300 km de Tokyo.

Multe rămășițe au călătorie pe Pacific după tsunamiul din 2012, care a avut o înălțime și o putere ce au contribuit la destrămarea reactorului de la centrala nucleară Fukushima.