• Peste 55 de milioane de persoane au fost supuse riscului din cauza furtunii.
  • În cinci state, 19 tornade au fost cauzate de această furtună.

O furtună puternică a traversat vineri seara centrul Statelor Unite, declanșând cel puțin 19 tornade în cinci state și provocând pagube pe scară largă, potrivit CNN. Cel puțin două decese în Arkansas au fost cauzate de valul de tornade.
O persoană a fost ucisă și mai multe rănite în Monette, Arkansas, după ce o tornadă a lovit un azil de bătrâni, conform judecătorului Marvin Day din comitatul Craighead.

„Toată lumea a fost scoasă din azilul de bătrâni. Avem un centru de triaj înființat la școala locală, unde oamenii sunt tratați, iar alții au fost transportați la spitale locale”, a declarat primarul orașului, Bob Blankenship. La opt mile distanță, în Leachville, o persoană a fost ucisă, a declarat șeriful comitatului Mississippi, Dale Cook, pentru CNN.

Tornade au fost raportate în Arkansas, Missouri, Tennessee, Kentucky și Illinois, potrivit Centrului de predicție a furtunilor al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice. În total, peste 55 de milioane de persoane din întreaga țară au fost expuse vineri riscului de furtuni puternice. Anterior, au fost emise avertizări de tornadă pentru centrul și estul statului Arkansas, sud-estul statului Missouri, nord-vestul statului Mississippi, vestul statului Tennessee, vestul statului Kentucky, sudul statului Illinois și sud-vestul statului Indiana, potrivit Storm Prediction Center.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN