O nouă avertizare de ploi, vânt puternic și grindină. Harta județelor afectate

  • Meteorologii au emis miercuri dimineață o informare de instabilitate atmosferică, până vineri seară, și un cod galben de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, valabil azi între orele 12:00 și 22:00.
  • De asemenea, ANM a actualizat prognoza specială emisă pentru Bucureşti.

Informarea meteorologică a fost emisă pentru intervalul 9 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

Codul galben este valabil în intervalul 9 iunie, ora 12:00 – 9 iunie, ora 22:00 și vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Codul galben emis de ANM pentru 9 iunie 2021.

Astfel, pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.