• Temperaturile au crescut recent cu peste 10 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.
  • Temperaturile extrem de ridicate s-au extins din Africa de Nord în sudul Europeianunță Organizația Meteorologică Mondială.
  • Valurile de căldură vor fi mai frecvente în viitor și vor veni mai devreme decât de obicei, a declarat vineri Organizația Meteorologică Mondială (OMM), având în vedere căldura care a lovit unele părți ale Europei înainte de vară.

Temperaturile au crescut recent cu peste 10 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.
Temperaturile extrem de ridicate s-au extins din Africa de Nord în sudul Europei, anunță Organizația Meteorologică Mondială.

„Ceea ce asistăm astăzi, din păcate, este o pregustare a viitorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al WCO, Claire NullisÎn unele părți ale Spaniei și Franței, temperaturile au crescut recent cu peste 10 grade Celsius peste media pentru această perioadă a anului.

„Ca urmare a schimbărilor climatice, căldura începe mai devreme, devine din ce în ce mai frecventă și mai severă din cauza concentrațiilor de gaze cu efect de seră din atmosferă, care se află la un nivel record”, a spus purtătorul de cuvânt.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Potrivit OMM, temperaturile extrem de ridicate, care s-au extins din Africa de Nord în sudul Europei și se preconizează că vor afecta Elveția și Germania în weekend, sunt mai tipice lunii iulie sau august. 

Spania, Portugalia, Ungaria și Serbia sunt, de asemenea, afectate de secetă. În Statele Unite, săptămâna aceasta au fost emise avertismente de căldură pentru aproape o treime din populația țării.